Merele preparate intr-o crusta crocanta sunt excelente atat ca desert, cat si ca fel principal.
Avem nevoie pentru cca 20 bucati de:
- 3 mere mari
- suc de lamaie
- ulei pentru prajit
- 100 g zahar + 1 lingurita scortisoara
Pentru aluat:
- 2 oua, sare
- 150 g faina
- 1/2 lingurita praf de copt
- 3 linguri ulei
- 120 ml lapte
Merele curatate,cu cotorul scos se taie rondeele cam de 1 cm se stropesc cu suc de lamaie.
Facem aluatul simplu: se bat albusurile cu putina sare.
Faina se amesteca cu praf de copt si cu galbenusurile, uleiul si se framanta bine. Se pune si laptele si apoi albusurile cu grija.
Rondelele se dau prin acest aluat, se scurg si se prajesc, pe ambele parti pana devin aurii. Se scot si se lasa la scurs pe un servet de hartie.
Zaharul se amesteca cu scortisoara. Merele se dau prin zahar si se servesc imediat.
Se pot servi cu inghetata de vanilie, frisca sau nuca sau cu un sos de vanilie ...lucruri pe care eu nu le-am avut.
Sunt foarte bune.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu