Prajitura este gata!
Catelul meu astepta prajitura...caci mirosea in toata casa a mere si scortisoara...o nebunie
aici e abia scoasa si taiata
Bati : 2 oua + 10 ling zahar+ 15 ling ulei + 15 ling apa (sau lapte ) + 2 lingurite amoniac stins + faina ( ca pentru un aluat de chec)
Se unge tava cu ulei si se tapeteaza cu faina sau se foloseste hartie de copt.Se pune jumatate de aluat in tava la copt. Se da la cuptor. Intre timp repejor preparam merele:5 mere fara coaja se dau pe razatoare + 10 ling zahar + scortisoara si se inabusesc intr-un vas pe foc . Cand aluatul din cuptor s-a intarit , se scoate si se pun merele deasupra. Peste mere se pune cealalta jumatate de aluat ramasa. La sfarsit , dupa ce este gata s racita prajitura, o taiem si o pudram cu zahar pudra.
Iese foarte frageda, moale , un pic insiropata de la mere...ce mai...se topeste in gura..si se face si repede
2 comentarii:
Super prajitura ta cu mere! Ti-o copiez ,ca arata tare bine.
Salut,
Nicoleta
La multi ani !!! Multa sanatate si fericire in anul ce vine!
Trimiteți un comentariu