Ingrediente:
- un pachet de branza de vaca (de 400g cam asa). Ideea este sa fie branza de vaca grasa.
- doua oua
- un varf de cutit de sare
- un vart de cutit de bicarbonat stins cu lamaie
- faina (in principiu 10-15 linguri)
- un pliculet de zahar vanilat
Preparare:
Toate ingredientele se pun intr-un castron si se amesteca cu mixerul pt aluat pana cand compozitia nu mai este lipicioasa.
Se fac bile mici pt capac si bile mari pt papanasi.
Cu un deget plin cu faina, se face in bila mare in mijloc o gaura rotind degetul pana se obtine o gaura.
Intr-o cratita se incinge uleiul, atat cat sa treaca peste papanasi. Se pun papanasii la prajit, si sunt gata atunci cand se ridica la suprafata.
Cand sunt gata prajiti se pune pe fiecare dulceata si apoi smantana generos si apoi bila mica si se pudreaza cu zahar pudra.
din compozitia asta ies cam 8 papanasi mici sau 6 mari
P.S. Poza nu este foarte reusita pt. ca nu am avut rabdare sa mai astept sa mananc papanasii...Sunt foarte buni...foarte buni...
1 comentarii:
super papanasii, arata foarte bine.felicitarii pt.blog e frumos.
Trimiteți un comentariu