Printre alte multe delicatese bulgaresti gustate (supa de iaurt, zacusca etc), simbolul gastronomiei bulgare ramane „sopska”, o delicioasa combinatie alba-verde-rosie (ceapa,rosii,castraveti)in chiar culorile drapelului lor. Pentru bulgari este o placere maxima sa „devoreze” aceasta salata alaturi de un pahar cu rakia.
Aceasta este una dintre sopska salatele pe care le-am mancat eu in Bulgaria.
Reteta mea:
Ingrediente:
4 ardei grasi
4 rosii
2 ardei lungi
2 castraveti
masline
2 cepe
ulei
otet sau suc de lamaie
sare
patrunjel verde
Branza feta sau de capra sau telemea
Ardeii se coc, se curata si se taie marunt.
Castravetii, rosiile si ardeii lungi se taie marunt si se amesteca cu ardeii copti.
Se adauga ceapa taiata marunt, patrunjelul verde tocat, uleiul, otetul si sarea.Deasupra se rade branza, din belsug.
Se amesteca si se serveste.
Este nemaipomenita.
Morcovi picanți cu humus și sos de iaurt
Acum o zi
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu