Hi, Welcome to my blog, enjoy reading.
RSS

03.06.2009

Vinete cu chiftele si parmezan


Vinete cu chiftele si parmezan
Ingrediente:

400 gr carne tocata
3 vinete medii
2 oua
30 gr parmezan, sau orice branzet
patrunjel
busuioc
2 felii paine inmuiata in apa/lapte
2 catei usturoi
1 catel usturoi necuratat
sare
piper
2 rosii (optional)
Amestecam carnea tocata cu painea inmuiata in apa si stoarsa foarte bine, cu cele 2 oua, usturoiul dat prin razatoare, patrunjelul tocat marunt, parmezanul ras, sare si piper. Formam cu mana umeda chiftelute mici mici pe care le dam prin faina si le prajim in ulei. Trebuie sa fie patrunse bine dar nu foarte colorate.

Taiem o fasie pe lungime din fiecare vanata si extragem miezul vinetei cu ajutorul unui cutit ascutit avand grija sa lasam un strat subtire de miez in fiecare vanata,taiem miezul in cubulete mici, adaugam sare si piper si calim cubuletele in cateva linguri de ulei impreuna cu un catel de usturoi necuratat. Cand s-au patruns, aruncam catelul de usturoi si adaugam chiftelutele si vreo 10 frunze de busuioc proaspta si le mai lasam pe foc 5 minute.

Pudram vinetele scobite cu parmezan ras si adaugam cu o lingura compozitia de chiftele si cubulete de vanata. Dupa fiecare strat format mai adaugam parmezan ras. Dupa ce le umplem pudram din nou parmezan pe deasupra. Daca doriti puteti adauga cateva cubulete de rosii inainte de a baga vinetele la cuptor.

Dam la cuptorul preincalzit la 200 grade pentru 30 minute. Daca vi se bronzeaza prea tare la suprafata puteti acoperi spre sfarsit tava cu folie de aluminiu.

Servim cu patrunjel proaspat si cu putin busuioc tocat marunt.

reteta:http://adamache-laura.blogspot.com/

0 comentarii:

Prietenii mei

Toate retetele sunt pe Petitchef
Related Posts with Thumbnails