Hi, Welcome to my blog, enjoy reading.
RSS

08.06.2009

Frittata - cu cartofi si ardei


Este o omleta a la' Spania sau Italia (nu am aflat sigur), foarte usor de pragatit, si pe deasupra este si fara carne.
Frittata contine de obicei cartofi fierti. De obicei se folosesc mai multe ingrediente (branza si legume) care se amesteca cu oua. Se poate praji in tigaie si la cuptor sau rumeni sub grilul cuptorului.
Se poate de asemenea sa se prepare din timp reteta si sa adaugi ouale in ultima clipa.
Reteta este pentru 4 persoane


Ingrediente:
- 1 lingura ulei (de masline)
- 1 ceapa mica
- 4 oua
- 1/2 ardei rosu tocat
- 1 cartof (taiat ca pt. prajit sau mai maricei)- 1/2 lingurita sare
- putin piper

Preparare
Se incinge ulei, se prajeste ceapa si ardeiul\
Se scot intr-un alt vas
In ulei se prajesc cartofii (sau se firb - dietetic), la foc mediu, pana se inmoaie
Se scot in vasul in care e si ceapa cu ardeiul si se paseaza
Se pune tot amestecul intr-un vas care se poate da la cuptorn (tava)
Se bat ouale si se adauga peste legume
Se pune tava la cuptor pana cenad se intareste stratul de oua de la suprafata
Se scoate de la cuptor si se taie.

Tips: se poate servi cu ketchup sau sos de maioneza cu usturoi

07.06.2009

Ciorba de legume


din CLICK - Pofta Buna

O reteta f, interesanta, ideala pt. orice anotimp...
Ingrediente:
2 cartofi mari, taiati cubulete
300 ml apa
1 ceapa
1 telina
2 morcovi
200 gr ciuperci
50 ml ulei
2 linguri faina
4 catei usturoi
sare
maghiran
chimen
patrunjel
100 gr costita sau kaiser afumat (fara grasime prea multa)

Preparare:
- calesti telina, morcovii, ceapa si ciupercile taiate marunt in ulei
- presari faina si amesteci repede adaugand o ceasca de apa desfacand cocoloasele.
- adaugi restul apei, cartofii taiati bucati, chimenul si sarea
- cand cartofii sunt fierti, adaugi maghiranul, usturoiul pisat, patrunjelul si mai lasi la foc mic 5 minute dupa care o acresti cu otet
- cand o servesti, adaugi costita usor rumenita si taiata marunt si patrunjel proaspat.

Despre... CEAIUL NEGRU


There is a great deal of poetry and fine sentiment in a chest of tea... Ralph Waldo Emerson
Ceaiul negru poate inlocui cafeaua
Ceaiul negru contine mai multa cofeina decat ceaiul verde, insa mai putina decat cafeaua. De aceea, este considerat un bun inlocuitor al acestei licori savurate cu precadere dimineata. Atentie insa, nu trebuie sa consumati mai mult de doua cani de ceai negru pe zi. Baut in exces, acesta poate provoca insomnii, stari de agitatie si nervozitate.
Protejeaza organismul
Pentru ca are un continut ridicat de antioxidanti, vitamine si minerale.
Alunga cearcanele
Fa o infuzie cu doua pliculete de ceai negru, scoate-le din apa dupa 1 minut si baga-le in frigider. Dupa ce s-au racit aplica-le ca pe niste comprese in zona ochilor si lasa-le sa actioneze timp de 10 – 15 minute.
Pastreaza silueta frumoasa
O solutie la indemana pentru femeile care au probleme cu greutatea este ceaiul negru. „Prin consumul de ceai negru este stimulata digestia si arderile de grasimi, fiind de ajutor mai ales persoanelor care au o dieta bogata in alimentele grele. Astfel, ceaiul negru este indicat sa se includa in dietele supraponderalilor si a obezilor. In plus, doua cesti pe zi din aceasta licoare pot preveni diabetul"
Ceaiul negru poate reduce efectele negative ale stresului
Persoanele care au o viaţă agitată pot limita efectele negative ale stresului bînd o ceaşcă de ceai negru pe zi, conform unui nou studiu.
Medicii de la University College din Londra au anunţat că ceaiul negru poate reduce nivelul hormonilor care cauzează stresul şi atacurile cardiace. Studiul sugerează că ceaiul negru poate grăbi recuperarea după stresul cotidian.
Mentine sanatatea danturii
Polifenolii continuti de ceaiul negru inhiba enzimele, impiedica formarea placii bacteriene si aparitia cariilor. Astfel, persoanele care isi clatesc gura, de mai multe ori pe zi cu ceai negru nu se supun riscului de a fi afectate de placa dentara.
Utilitatea ceaiului negru si cosmetica“Ceaiul negru este recomandat in tratarea petelor care apar in cazul persoanelor cu ten matur. Prepara o infuzie cu ceai negru si pune cate o compresa in special in zonele unde au aparut riduri. Lasa-le sa actioneze pentru cateva minute, dupa care indeparteaza-le fara sa speli fata cu apa., stimuleaza circulatia sangelui in zona fetei prin masarea zilnica cu un cub inghetat de ceai negru (cuburile se prepara saptamanal). De asemenea, daca ai buze uscate si crapate aplica pe ele un plic se ceai inmuiat in apa si maseaza timp de cateva minute fara sa te clatesti cu apa”, a recomandat Angela Beju.
Pentru persoanele cu parul inchis la culoarea, ceaiul negru se foloseste pentru a revigora nuanta. Foloseste la ultima clatire o infuzie de ceai negru si parul tau va deveni mult mai stralucitor.
Tips: in perioada verii, daca ai stat prea mult la soare si te-ai ales cu o piele arsa, pune 5 – 6 pliculete de ceai negru in cada cu apa calduta si lasa-le 15 minute. Stai in aceasta apa cel putin 10 minute. Amestecul rezultat iti va calma pielea.
Tips: Ceaiul negru chinezesc e diferit de cel ordinar englezesc si nu are nevoie de miere , zahar, lapte sau mai stiu eu ce minuni. E bun de la mama lui. Caracterstica lui e ca prima inghititura e usor amara apoi devine tot mai dulce . E minunat .Cel mai bun este ceai negru e cel din provincia Yunnan care produce ceai de mai bine de 1700 de ani.
Ceaiurile negre din aceasta regiune au 3 caracteristici : frunze mari , culoare aurie si o aroma puternica.
Spre deosebire de alte ceaiuri , acesta este mai nou , si a fost prima data creat in 1938 , iar in prima faza a fost destinat pentru piata occidentala. In privinta aromei , ceaiurile din vestul provinciei sunt considerate cele mai bune , in special cele din regiunea Yun.

despre ceai...
http://www.chadao.ro
http://teaheaven.wordpress.com

Pentru o colectie de imagini extraordinare va recomand:
http://www.flickr.com/groups/teatags/

03.06.2009

Tabouleh - salata libaneza


TABOULEH

Ingrediente:
- 1/2 cana cus cus, pus la inmuiat intr-o cana de apa fierbinte
- ceapa verde
- rosii taiate
- ulei de masline
- suc lamaie
- menta
si muuult patrunjel
Eu am adaugat si branza (in reteta originala nu se pune)

Se amesteca toate si salata este gata.
Tabouleh este o salata a carei reteta provine din Liban, si la care baza compozitiei este graul sfaramat (bulgur). Se gaseste la Mega Image, dar cred ca este in orice supermarket, la raionul de produse "arabesti"( nu este scump).
Reteta originala e cam asa:
1 ceasca bulgur
1 salata verde
1 rosie
1 legatura de ceapa verde
1 legatura de patrunjel verde
ulei, otet(sau zeama de lamaie, daca aveti),sare, piper

Punem bulgurul (cam 200 g) la inmuiat in apa fierbinte, timp de 30-40 minute ( la o parte bulgur punem 3 parti de apa). Dupa ce s-a inmuiat, il stoarcem bine de apa si il punem intr-un castron de salata. Adaugam salata taiata fasiute, rosia taiata cubulete, verdeturile taiate marunt. Amestecam cu ulei, otet, sare si piper- dupa gust. Se poate servi ca si garnitura, dar si ca fel principal( antreu). Este o salata de post foarte buna si consistenta.


Reteta am gasit-o :
http://veronica.forumhit.ro/retete-arabesti-f41/tabouleh-salata-t1290.htm

si:
http://dulcecasa.blogspot.com/2008/03/tabouleh-salata-libaneza.html

Vinete cu chiftele si parmezan


Vinete cu chiftele si parmezan
Ingrediente:

400 gr carne tocata
3 vinete medii
2 oua
30 gr parmezan, sau orice branzet
patrunjel
busuioc
2 felii paine inmuiata in apa/lapte
2 catei usturoi
1 catel usturoi necuratat
sare
piper
2 rosii (optional)
Amestecam carnea tocata cu painea inmuiata in apa si stoarsa foarte bine, cu cele 2 oua, usturoiul dat prin razatoare, patrunjelul tocat marunt, parmezanul ras, sare si piper. Formam cu mana umeda chiftelute mici mici pe care le dam prin faina si le prajim in ulei. Trebuie sa fie patrunse bine dar nu foarte colorate.

Taiem o fasie pe lungime din fiecare vanata si extragem miezul vinetei cu ajutorul unui cutit ascutit avand grija sa lasam un strat subtire de miez in fiecare vanata,taiem miezul in cubulete mici, adaugam sare si piper si calim cubuletele in cateva linguri de ulei impreuna cu un catel de usturoi necuratat. Cand s-au patruns, aruncam catelul de usturoi si adaugam chiftelutele si vreo 10 frunze de busuioc proaspta si le mai lasam pe foc 5 minute.

Pudram vinetele scobite cu parmezan ras si adaugam cu o lingura compozitia de chiftele si cubulete de vanata. Dupa fiecare strat format mai adaugam parmezan ras. Dupa ce le umplem pudram din nou parmezan pe deasupra. Daca doriti puteti adauga cateva cubulete de rosii inainte de a baga vinetele la cuptor.

Dam la cuptorul preincalzit la 200 grade pentru 30 minute. Daca vi se bronzeaza prea tare la suprafata puteti acoperi spre sfarsit tava cu folie de aluminiu.

Servim cu patrunjel proaspat si cu putin busuioc tocat marunt.

reteta:http://adamache-laura.blogspot.com/

Prietenii mei

Toate retetele sunt pe Petitchef
Related Posts with Thumbnails